Kreditval.nu

Att leva på avkastning

Många drömmer om att leva på avkastning där intäkterna från ens investering räcker för att sluta jobba, men hur fungerar detta?

Lär dig leva på ränta från investeringar

Idag finns det en mängd investeringsalternativ som gör det möjligt för dig som privatperson att leva på ränta. De med tillräckligt mycket pengar kan skapa en resonlig inkomst bara genom att ha sina pengar på sparkontot, men med en så pass låg ränta är det inte många som har tillräckligt för att kunna leva på avkastning från sparräntan. Som tur var finns det däremot ett antal andra alternativ för dig som vill kunna leva på ränta.

Leva på avkastning från fastighetslån

Fastighetsinvesteringar med ränta är enligt många det säkraste alternativet idag för dig som vill leva på avkastning. Det är en metod med låg tröskel och hög säkerhet, vilket är varför allt fler väljer att investera i fastigheter enligt Kameo, som är en av Skandinaviens största aktörer inom crowdfunding för fastigheter, som ger dig som privatperson alternativet att leva på avkastning från fastighetslån.

Leva på avkastning från fonder

Ett annat populärt alternativ för dig som önskar leva på avkastning är att göra detta via fondinvesteringar. Du kan exempelvis hitta fonder via plattformen Avanza, som listar både svenska och internationella fonder som ger dig alternativ för dina investeringar.

Bäst att sprida ut sin portfolio

Knepet för en stabil och trygg investering är enligt experterna att minska risken för en förlorad investering genom att sprida ut sina investeringar bland flera olika plattformar och gärna inom en variation av industrier. På investeringsforumet Rika Tillsammans kan du läsa diskussionen och överläggningen gällande hur det kan gå om du investerar hela din portfolio i en och samma investering kontra att sprida ut den över flera. De anser helt enkelt att det finns tre sätt att tänka vid investering, och att det är upp till dig att bestämma vilka risker du är villig att ta.

Hur mycket pengar behöver man för att sluta jobba?

För att räkna ut hur mycket du behöver är det bara att ta din önskade årsinkomst delat på procentsatsen från den räntan du planerar att investera i. Skulle räntan exempelvis vara 13% ser uträkningen ut såhär

 

Önskad årsinkomst/0,13=Nödvändig summa vid investering

 

Du kan även hitta fler uträkningar gällande att leva på avkastning hos Kameo.se.