Kreditval.nu

Investera i fastigheter

Genom att investera i fastigheter tar du dig in i en historiskt sett trygg och stabil marknad med stora investeringsmöjligheter.

Fastighet – ett sätt att investera i räntor

Att investera i fastighet kan sammanfattas som en möjlighet att investera i räntor. När du väljer att investera i fastigheter via Kameo eller liknande plattform har du som investerare möjlighet att få avkastning efter samma ränta som långivare och banker sätter. Du kan alltså investera i räntor upp till 15% som ger dig betydligt högre vinster än många ränteinvesteringar, och ett jämförbart säkrare alternativ med mindre förluster i värde.

Vad styr räntan vid fastighetsinvesteringar?

När du investerar i fastigheter är räntan vad som avgör din avkastning och vinst, men vad är det som bestämmer vilken ränta som sätts för de olika byggnadsprojekten?

När en byggherre eller entreprenör ansöker om ett lån via crowdfunding (gräsrotsfinansiering) så utför kreditanalytiker en undersökning för att se eventuella risker vid återbetalning samt hur marknaden ser ut gällande det aktuella projektet. Lägra riskklasser – alltså de som har lägre risker – har då en lägre ränta. Detta är för att uppmuntra och belöna de investerare som ställer upp för den högre riskgruppen, genom att väga upp risken för förlust med en möjlighet till större avkastningar. Vill du veta mer om vad som tas i tanke när räntan sätts förklarar Konsumenternas alla de olika aspekterna gällande räntan.

Hur mycket pengar behöver man för att leva på räntan?

För att räkna ut vilket kapital du behöver investera för att leva på räntan behöver du helt enkelt bara räkna ut din budget för vad du behöver för årlig inkomst för att leva det liv du vill ha, och delar den summar med räntan i procent.

Om du exempelvis vill ha 130 000 kr från en ränta på 13% delar du helt enkelt 130 0000,13, vilket visar att du behöver investera 1 000 000 kr för att leva på räntan.

Därför väljer fler att investera i fastigheter

Allt fler väljer idag att investera i fastigheter, ett investeringsalternativ som fortfarande är relativt nytt. Det finns många fördelar med denna möjlighet, bland annat tryggheten av den fortsatta efterfrågan i fastighetsmarknaden och möjligheten att välja din egen investeringsrisk. Är du fortfarande osäker på fördelarna av detta kan du läsa fördelarna av att investera i fastigheter hos Kameo, en ledande aktör i fastighetsinvesteringar för privatpersoner.

Skapa passiva inkomster

Investeringar med avkastningar är ett utmärkt sätt att skapa passiva inkomster som genererar intäkter utan aktivt arbete. En passiv inkomst ger dig helt enkelt möjligheten att göra vad du vill med din tid, eller möjligheten att skapa flera inkomster för att tjäna mer pengar vid sidan av ditt arbete. Du kan läsa Kameos tips för passiv inkomst, där du även kan se olika alternativ för att skapa passiva inkomster för en extra peng, eller helt enkelt för att kunna sluta jobba.