Zmarta är marknadens bästa lånejämförelse för 2021 – Läs hela vårt omdöme

#1 i kategorin lånejämförelser

Logotyp

Ränta

2.95 % - 27.0 %

Längd

1 år - 20 år

Lånetyper

Privatlån, Bostadslån, Samlingslån, Fordonslån

För- och nackdelar

Fördelar

  • Har det största antalet anslutna banker
  • Mycket snabbt svar på din ansökan
  • Samarbetar med välkända aktörer
  • Ger möjlighet att utöka lån efter godkänd ansökan
  • Enbart en UC upplysning

Nackdelar

  • Kan vara något högre ränta än en direktansökan hos enskild långivare
  • Stor andel nyhetsbrev och utskick
  • Jämför inte alla storbankerna

Vad gör Zmarta till den bästa lånejämförelsen?

Zmarta är en lånejämförelse som har funnits på den svenska marknaden sedan 1999 men då under namnet Bolåneservice. På den tiden var internet precis i sin linda och fler webbtjänster kom att konkurrera på internet. Det inkluderar också lånejämförelser som snabbt etablerade sig på nätet. 

Zmarta har över 300 medarbetare som alla jobbar för att du ska få lån med lägst ränta och bäst villkor. Det uppdraget är något som företaget tar väldigt seriöst när de utformat en väldigt användarvänlig och snabb jämförelsetjänst.

Via Zmarta kan upp till 30 långivare jämföras på enbart en kreditupplysning. Använder du inte dig av Zmarta kommer varje långivare du vänder dig till ta en egen UC vilket påverkar ditt kreditbetyg negativt. Så är alltså inte fallet med Zmarta som istället kan dela samma UC förfrågan till flera banker, och på det sättet påverkas ditt kreditbetyg minimalt.

Zmartas plattform är enkel att använda på egen hand men deras kundtjänst hjälper gärna dig vidare om det är något som du har problem med. Det kan vara att du behöver ändra ansökt belopp eller helt enkelt inte kan logga in. Kundernas omdömen hos Trustpilot för Zmarta vittnar om ett nästan maximalt betyg och kundtjänsten lyfts absolut fram som en framgångsfaktor.

När du gör ansökan hos Zmarta görs den via ett enkelt digitalt formulär som du signerar med Bank ID. Därefter meddelas du löpande i takt med att långivare inkommer med sina bud. Du blir meddelad via e-post men kan också själv logga in hos Zmarta för att sortera och göra ditt val av långivare.

Vilka lån erbjuder Zmarta?

Zmarta kan jämföra flera olika typer av lån. Deras breda nätverk av långivare kan erbjuda låneformerna privatlån, samlingslån, billån och även bolån.

Genom omfattande nätverk av långivare att jämföra kan du garanterat få hjälp av Zmarta att pressa räntorna mot de ordinarie bankerna.

Vilken ränta kan erbjudas?

Räntan sätts individuellt beroende på ditt kreditbetyg och risk. Det innebär att räntan från de olika långivare kommer skilja sig åt. Och skillnaden kan ibland bli ganska kraftig. 

Bli därför inte förvånad om du vid en lånejämförelse får in ett lån med 3.9% ränta medan en annan långivare satt en ränta på 15%. De här skillnaderna är helt normala och du behöver självklart inte välja ett lån med 15% ränta – välj istället lånet med lägst ränta.

Låna större belopp på Zmarta – Lån upp till 600 000 kr går att jämföra

Zmarta har långivare som är villiga att låna ut upp till 600 000 kr. Det här är givetvis ingen garanti för att du har ekonomi för ett sådant lån – men för dig med god ekonomi och i behov av större kapital så är det givetvis till din fördel att kunna jämföra också större belopp.

Zmarta får högt betyg av sina kunder

På trustpilot har Zmarta 4.6 av 5 baserat på 2 943 omdömen. Det finns ett fåtal negativa omdömen som går att läsa men Zmarta lämnar relevanta svar vilket i vår mening ökar intrycket om en seriös och relevant aktör på marknaden.