Billån

Billån för begagnad bil

Låna till en begagnad bil vid köp av en privatperson och få samma garanti och villkor som av en bilhandlare.

lana-till-begagnad-bil
Den här artikeln kan innehålla länkar avsedda för marknadsföring. För att veta mer om vår reklam- och annonseringspolicy klickar ni här.

Billån med , vi bjuder på kostnaden!

Försäkring ingår

Garanti ingår

Ränta på 3.99 %

Använd koden ad2020

Ja, tack! Jag vill testa blipp!

På Blocket är nu kvoten mellan privata bilsäljare och bilhandlare uppe i 15,4 % av bilannonser från privatpersoner mot 84,6 % som utgörs av bilhandlare. En bilhandlare kan idag erbjuda bekvämligheter till bilköpare som en privatperson inte kan såsom billån, garanti och försäkring.

Lägger du som privatperson ut din bil till försäljning på Blocket idag kan du räkna med att det är bilhandlare som hör av sig för att köpa din bil. När bilen sedan återsäljs hos bilhandlaren har den blivit betydligt dyrare än om du själv lyckats sälja bilen privat.

© Blocket.se
Blocket är fortfarande Sveriges största annonssida för fordon, men andelen privatsäljare har minskat markant.

Bilhandlare lägger på vinst vilket höjer priset

En bilhandlare lägger på åtminstone 20% i nästa led för att få tillräcklig marginal på affären. Den här marginalen behöver bilaffären ha på sina begagnade bilar för att täcka ökade kostnader som blir genom att de som företag säljer till privatpersoner.

  • De ska ansluta sig till MRF vilket ger ett års garanti på bilen
  • Varudeklarera bilen är krav för att ta ett billån
  • De städar och tvättar bilarna
  • De ska kunna skicka med tex extra däck

Så ja, givetvis har bilhandlare andra kostnader men de erbjuder också köparna en större trygghet än om du som privatperson säljer din bil till en annan privatperson.

Köplagen gäller mellan privatpersoner vid bilköp, inte konsumentköplagen

Vid försäljning av bilar mellan privatpersoner gäller köplagen och därför säljs bilar i “befintligt skick” helt i enlighet med lagen. Som köpare har du ingen trygghet när bilen väl är köpt. Skulle det efter en vecka visa sig att bromsarna är helt slut eller att nån slang läcker på bilen kan du inte åberopa dessa fel mot säljaren. Det blir ett kostsamt verkstadsbesök och utgör för de flesta en osäkerhet de inte vill ha vid sitt bilköp.

Så vad finns det för lösning som gör att du kan få så bra betalt som möjligt för din bil OCH ge köpare samma trygghet och smidighet som de får av en bilhandlare?

Jo, lösningen kallas blipp och vi har granskat deras erbjudande för att ta reda på hur det fungerar.

Såhär fungerar Blipp när du ska sälja din bil

© Blipp.se

Blipp är ett finansbolag som kan både bilar och lån. Deras erbjudande är att du som säljare av en begagnad bil kan erbjuda ett förmånligt billån med låg ränta, garanti och försäkring. Ett komplett paket som annars brukar vara fördelar som endast erbjuds av bilhandlare.

När du säljer din bil via Blipp

Du lägger enkelt till din bil på Blipp.se här. Allting sköts digitalt så inga avtal fram och tillbaka – endast BankID är nödvändigt.

  1. Du får tillbaka en exempeltext du lägger in i din bilannons som du har t.ex på Blocket eller Facebook Marketplace.
  2. När du har spekulanter eller köpare på bilen så ber du dem att logga in via Blipp för att ta affären vidare därifrån.
  3. Genom att använda Blipp när du ska sälja får du enbart verifierade köpare (de behöver logga in med Bank ID) och du vet att de kommer med ett lånelöfte som finansierar bilköpet.

I samband med visning på bilen kan Blipps kundtjänst vara med över Facetime/telefon för att vara behjälpliga med att svara på frågor. De kan bilar och gör mängder av bilaffärer – det är perfekt för någon som inte kan bilar och själv ska antingen köpa eller sälja bil.

När affären är klar

Om ni kommit överens om pris och skick signeras köpeavtalet på bilen digitalt och ni får hjälp med ägarbytet och betalningen.

Som säljare får du snabbt över pengarna genom Trustlys direktöverföring och har du restskulder på bilen tar Blipp hand om dessa åt dig. Du behöver inte göra någonting.

Har du hittat en begagnad bil från en privatperson men vill ha garanti och lån?

I vissa annonser kanske det inte står någonting om varken garanti eller billån men med hjälp av Blipp kan du som köpare ändå köpa en begagnad bil av en privatperson och få både garanti, försäkring och billån med låg ränta.

Vad du gör är att du föreslår Blipp till bilsäljaren och så följer ni den metod som beskrevs innan för att göra bilen tillgänglig med Blipp.

Vad kostar Blipp?

Blipp tar normalt en fast kostnad om 6 995 kr som bakas in i din totala lånekostnad. Då ingår 1 års garanti, rulla ut försäkring och ett billån till förmånlig ränta. ⭐ Med hänsyn till detta blir Blipps totalkostnad för ett billån därför mycket lägre i jämförelse med bankerna.

Är Blipp ett seriöst företag?

Vår bedömning är att Blipp i allra högsta grad är ett seriöst företag. De erbjuder en ny typ av tjänst på marknaden som ska få igång bilförsäljningen mellan privatpersoner igen och kapa bilhandlaren som mellanhand. 

Kunderna ger ett bra betyg för tjänsten 👍

Tjänsten har inte funnits ute särskilt länge men av de få recensioner som går att hitta på t.ex. Facebook vittnar kunderna om ett högt betyg!

Omsättningen under 2019 blev 25 mkr med ett litet minus men det är ändå mer än en fördubblad omsättning mot året innan.

Vår bedömning är att det här företaget kommer ta en betydande andel på marknaden med nöjda kunder och tror definitivt på konceptet att kapa mellanhanden i bilaffärer. Mängden oseriösa bilhandlare har senaste åren blivit fler, så varför inte helt enkelt dra nytta av Blipp och köpa din nästa begagnade bil av en privatperson istället?

Testa Blipp utan kostnad, 1 års garanti och en billåneränta på 3,99 %.

Då vi anser att Blipp är ett utmärkt billån med låg ränta där du dessutom får fördelarna av försäkring och garanti på en begagnad bil bjuder vi på kostnaden för hela paketet. Du får även en ränta på 3.99%! Besök länken och ange kod ad2020.

Lägsta räntorna på lån

Få erbjudanden om lån och krediter direkt till din e-post.

Missa inget aktuellt erbjudande för marknadens lägsta räntor och lånerbjudanden.