Lösa skulder med ett nytt lån – såhär gör du!

Ett samlingslån gör det möjligt för dig att låna för att lösa andra lån och krediter. Här är varför du borde skaffa ett.

Redaktionen

2021-06-07 07:06

Det här inlägget kan innehålla marknadsföring och reklam för krediter och lån. Vi samarbetar med ett antal långivare vars innehåll och ansökningar kan länkas vidare från det här inlägget. Vill du veta mer om hur vi får våra intäkter kan du göra det i vår annonseringspolicy.

En kvinna förklarar för mannen hur höga hans skulder är

En vanlig anledning för att låna är, hur konstigt det än må låta, faktiskt för att betala av andra lån.

Genom att ta ett nytt lån har du möjligheten att betala av dyrare lån och krediter. Kanske rentav bli av med alla dina småkrediter på en och samma gång. 

När du löser skulder med ett nytt lån behöver du ta fram en enkel beräkning på dina befintliga skulder och sammanställa din totala månadsutgift.

Månadsutgiften avser hela det belopp du betalar för ditt lån varje månad. Det du betalar inkluderar både ränta och amortering på skulden. Är räntorna och din återbetalningstid väldigt höga blir även kostnaden hög.

Kostnaden för ett lån består framförallt av:

  • Räntan (allt mellan 2.9% till över 50% för många kreditkort och oseriösa snabblån)
  • Aviavgift (kostnaden för att ta emot faktura eller betalningsavi)
  • Startavgift (betalas enbart en gång)

På lån kan därefter tillkomma kostnader såsom påminnelseavgifter och dröjsmålsräntor. Det är särskilt vanligt på lån du inte har råd att betala i tid och med dessa avgifter blir även små lån väldigt kostsamma.

I månadsavgiften förekommer också en amorteringsdel men det här är ingen kostnad, även om det påverkar ditt bankkonto, utan det är en avbetalning av din skuld.

Fördelar med att lösa dina lån

© Kreditval.nu

Ett privatlån för att betala av dina andra lån kan många fall vara det ekonomiskt bästa att göra. Förutsatt att du inte kan spara ihop pengarna själv.

Ett privatlån kan fås med en ränta på 2.9 % – 29% och en avbetalningstid så lång som 15 år. 

En lång avbetalningstid sänker din månadskostnad men du betalar totalt sett tillbaka mer eftersom räntan belastas under en längre tid. Så kallad ränta på ränta.

Genom att samla ditt lån har du större möjlighet att få ner din totala månadsutgift för lån och få en bättre samlad ekonomi.

Samla lån är alltid första åtgärden på Lyxfällan

Om du har sett TV-programmet lyxfällan kanske du noterat att de alltid river igång det med att börja gå igenom lån och krediter hos deltagaren.

En person som hamnat i lyxfällan, eller skuldfällan, är oftast där av det faktum att de tagit lån från flera olika håll som med hög kostnad blivit omöjliga att återbetala. 

Felet deltagarna gör blir därmed uppenbart.

De halkar efter med enskilda betalningar och lånar upp för att täcka sina försenade betalningar. Att ta massor av smålån är ingen bra idé och straffar sig i längden med ett sänkt kreditbetyg, mindre möjlighet att låna och ett växande skuldberg.

Lös dina skulder med ett nytt lån – på bäst sätt

Har du inga snälla släktingar eller familj som kan gå in med pengar ska du ansöka om ett samlingslån för att samla dina smålån.

Ett samlingslån går att ansöka om och jämföra på Zmarta – Den bredaste jämförelsetjänsten som vi känner till i Sverige. I vart fall av de seriösa tjänsterna som erbjuder större samlingslån till en jämförd och testad ränta.

Är du i behov av ett samlingslån finns det att ansöka om på Zmarta som jämför upp till 30 olika långivare och banker. Det görs endast en UC.

Om skribenten

Vår redaktion skriver artiklar och gör reportage som riktar sig till Sveriges låntagare. Tillsammans bidrar vi till en bättre kreditgivning genom relevanta lån till bra villkor.