Kreditkort

Vi hjälper dig att jämföra och hitta kreditkort, bankkort, bensinkort och bonuskort.

Vanliga frågor om kreditkort

Ett kreditkort innebär att du har möjlighet att samla alla dina köp på en faktura. Din betalning görs med kreditkortet och du betalar sedan fakturan med din vanliga bank. Det här innebär att dina köp blir på kredit och det är utgivaren av ditt kreditkort som köper själva produkten/tjänsten åt dig. Du betalar vanligtvis kreditkortsfakturan månaden efter ditt köp - men det finns kreditkort som gör det möjligt att skjuta ännu längre på betalningen. Dessutom kan de bästa kreditkorten erbjuda delbetalning av kreditkortsfakturan vilket ger dig ett bättre privat kassaflöde - även om det kan medföra räntekostnader.

Det finns ingen juridisk gräns för hur många kreditkort du kan ha. Hur många kreditkort du kan ha beror dels på din kreditvärdighet och dels på hur stort kreditutrymme du har på varje kort. Har du en god kreditvärdighet och vill ha flera kort med lägre kreditbelopp är det möjligt. Det är också möjligt att du enbart beviljas ett kort med ett högre kreditutrymme. Om det är bäst att ha ett kort med högt kreditbelopp eller flera olika kort med mindre kreditutrymme beror på vad ditt syfte med dina kort är.

Kreditkort kan påverka din kreditvärdighet både positivt och negativt. Upplysningsföretag som UC vet hur stort ditt utnyttjade kreditbelopp är hos kreditkortsutgivaren men om du sköter dina betalningar för kreditkortet kan faktiskt kreditvärdigheten öka - trots att du har ett kreditkort. Teorin bakom att din kreditvärdighet kan förbättras med ett kreditkort bygger på att du har en disponibel kredit som inte överutnyttjas vilket är tecken på en sund privatekonomi och därmed bör ditt kreditbetyg höjas.

Artiklar

Vi hittade inga artiklar